Online İngilizce Öğrenmek


Burada yeni İngilizce öğrenmeye başlayanlar, yani temelden İngilizce öğrenmek isteyenler için yardımcı olacak bazı tavsiyeleri paylaşacağız. Öncelikle, İngilizceye öğrenmeye başlangıç dönemini ele almakta fayda var. Çünkü ingilizce öğrenme istek ve hızınızı artıracak olan daha ilk başta kendinizi psikolojik olarak iyi hazırlamanıza bağlıdır.

Yabancı bir dil olan İngilizce, öyle birkaç ayda  öğrenilebilecek bir şey değildir. Düzenli ve planlı olamak şartıyla uzun zaman ve düzenli çalışmayı gerektiren bir öğrenme çabası vermeniz gerekir.

 İngilizce eğitim serüveninin  en zor ve sıkıntılı dönemi, başlangıç dönemidir. Bu süreç, bir müzik aleti çalmayı öğrenmeye benzer. İlk başlarda melodik sesler çıkaramazsınız. Sıkıcı etütleri tekrar tekrar çalışmanız gerekir. Parmaklarınızı notalara tam basamazsınız ve müzik dışı, gürültüye benzeyen sesler çıkararak çalışmak zorundasınızdır. Ama sabırlı ve düzenli bir şekilde çalışarak, zamanla küçük melodik sesler çıkardıkça keyifli öğrenme sürecine girersiniz. Artık çalışmak eziyet olmaktan çıkıp eğlenceli bir hale gelir.

İngilizce öğrenmek müzik aleti çalmayı öğrenmek gibidir. İlk başlarda okuduğunuzu ve dinlediğinizi anlamazsınız. Sürekli olarak sözlüğe bakmak zorunda kalırsınız. Bir de klasik eğitim yöntemleriyle çalışıyorsanız, işiniz daha da zordur.
online english teacher,   Online English Lessons, English Teacher Online, Private English Tutors


Sıkıcı ders kitapları ile İngilizce öğrenmeye çalışmak eziyet gibidir. Birçok insan yorucu ve sıkıcı geçen bu başlangıç sürecini tamamlayamadan pes eder. Kendisine İngilizce ile ilgili bir takım olumsuz (sınırlayıcı) inançlar geliştirerek İngilizce çalışmayı bırakır. Başlangıç sürecinde sabırlı olup, okuduğunuz ve dinlediğiniz günlük İngilizce cümleleri anlamaya başlayınca, öğrenme süreciniz de eğlenceli hale gelmeye başlar. Artık İngilizce çalışmaktan keyif alırsınız. Bu da daha istekli ve daha çok çalışmanıza yardımcı olur.

Niçin İngilizce Öğrenmeliyim?
Sıfırdan İngilizce öğrenmeye başlayacaklar için uygulama tavsiyelerimize geçmeden önce, bu zorlu ve sıkıntılı başlangıç sürecinden olumsuz etkilenmemek için bir iki noktaya değinelim. Bu süreçte güçlü ve kararlı bir tutum sergileyebilmek için, İngilizce öğrenmeyi ne kadar istediğinizi ve İngilizce öğrenme nedenlerinizi sorgulamanızda fayda vardır. Kendinize bir İngilizce defteri ayarlayın. Bu defterin en başına" İngilizce öğrenmek istiyorum ve  nedenleri" diye yazın. Ne kadar çok neden bulabilirseniz o kadar iyidir.
Online English Teacher
Bir de İngilizce öğrendiğiniz zaman ne olacağını hayal edin. Yani hedefinizi gerçekleştirdiğinizi; İngilizceyi çok iyi anlayıp konuşabildiğinizi ve İngilizce kitapları ve internet sitelerini takip ettiğinizi, dünyanın her tarafından insanlarla tanışıp konuştuğunuzu düşünün.

Sonra, bu yazdığınız nedenleri her gün okuyun. Hedefinizi gerçekleştirdiğinizde olacakları her gün kafanızda canlandırın. Bu hayallerini olabildiğince canlı, renkli ve büyük resimler halinde düşünün. Arkadaşlarınızın ve ailenizin sizi İngilizce konuşurken izlediğini ve sizinle gurur duyup size imrendiklerini hayal edin.

En önemli nedenlerden biri de bence öğrendiğiniz ingilizce ile internetten para kazanma fırsatlarınızı artırmış olacaksınız. Amazon, clikbank vs. gibi birçok para kazanma ortamları hep ingilizce...

Böylece zorlu başlangıç sürecinde, vazgeçmemeniz ve çalışmaya, öğrenmeye devam etmeniz için gerekli olan motivasyonu sağlamış olacaksınız. Bununla birlikte kendinizi sınırlayıcı inançlardan uzak durun. Hep olumlu düşünün. Psikolojik olarak sürekli kendinizi güçlendirin ve güçlü hissedin.

Şimdi gelelim nasıl bir yol takip etmeniz ve nasıl çalışmanız gerektiği konusuna. Tabi ki bir öğretmenden düzenli dersler almak iyidir. Fakat bunun için birçok kişinin  ne zamanı ne de parası vardır. O zaman geriye kendi kendinize evde İngilizce öğrenmek kalıyor. Bu da biraz önce söylediğimiz gibi sıkıcı oluyor. Evet iyi bir yol olarak online ingilizce öğrenmek kalıyor. Bu da hızlı olan zaman diliminde tek başına yetmiyor.

Ben sizin için hem kitap olarak ve hem de online olarak İngilizce öğreten sistemleri tavsiye ediyorum. Böylelikle internetten İngilizce öğrenmek işinizi kolaylaştırken, ingilizce öğrenme kitapları da size ektra motivasyon verecektir. Bu sistemler öyle pahalı da değil. 20 -35 dolar arası değişen fiyatlarda. Yukardaki resimde bulunan  kitapları tıklayıp incelemeniz size fikir verecektir.


Blogger tarafından desteklenmektedir.