DROPSHIP SISTEMI NEDIR?


Bir dropshipper olarak bu işin içinde olan birisinden öğrenmeniz gereken tüm detayları size aktaracağım.

Dropship sistemi nedir?

Temel mantığı komisyonculuk olan bu sistem bir elektronik ticaret biçimidir.
Size "0" sermaye ile geçinebileceğiniz kadar para kazandıran bir yöntemdir.

Resmi kaynaklardan gelen açıklamadalara göre 2011 de dünya ticaretinin %70 i internet üzerinden yürüyeceği bilgisini göz önünde bulundurursak;
Dropshipten ciddi gelirler elde etmek hiçte mantıksız değil.

Bu sistem Türkiyede pek bilinmesede dünya üzerinde çok insan bu işten ciddi paralar kazanmakta (Bu ciddi paralar milyon dolarlara kadar çıkmakta)
insanlar geçimini bu yolla kazanmaktadır.



Sistem Nasıl İşler?

Dropshipping te bir tedarikçi firmaya kayıt olurnur. Tedarikçi firma size tüm stoklarını açar ve indirimli topyan fiyat listesini size bildirir. Sizde bu ürünlere karınızı koyarak internet üzerinden satarsınız.

Tedarikçi firmaya müşterinizin adresini bildirirsiniz, o sizin adınıza paketler ve malı müşteriye gönderir.

Siz ise aradan karınızı alırsınız ve hiç bir şekilde paketleme, kargolama, ürün garantisi, vergi, gümrük ve buna benzer yasal presedürlerle uğraşmazsınız.
Yapmanız gereken tek şey, ürünün pazarlamasını yapmak.

Dropshipping i pratikte örneklendirirsek;

Diyelimki bir toptancı firmaya kayıt oldunuz.
Bir fotoğraf makinası seçtiniz, perekande fiyatı 400 usd ,
Toptancınızın size vediği fiyat 200 usd.
Siz bu ürünü gittigidiyor.com, sahibinden.com yada dünyanın en büyük e-pazarı olan ebay.com da listelediniz, ürün satıldı.
Para hesabınıza 400 usd olarak yattı. Hiç vakit kayıp etmeden toptancı sitenizden ürünü 200 usd ye alacaksınız ve adres bilgilerine müşterinizin adres bilgilerini yazacaksınız. Akabinde toptancınızın size verdiği kargo takip numarasını vakit kaybetmeden müşterinize bildirirsiniz ve işlem tamamlanır.

Sonuç;
200 usd ye aldığınız malı 400 usdye sattınız 200 usd kar ettiniz. güzel iş değilmi :)
Günde 1 tane satsanız ayda 30X200=6000 usd wooow deli para :)

BUKADAR KAR MÜMKÜN MÜ? FAZLASI BİLE MÜMKÜN :)

Peşinden koşarsanız, emek harcarsanız her gün bilgisayar başında mesai harcarsanız müşterilerinizin sorularına hızlı cevap verirseniz, her gün yeni pazarlama taktikleri geliştiriseniz bu işten ekmek yersiniz. para kolay kazanılmıyor. bunu sakın unutmayın.

Dropshipping te riskiniz yoktur. Neden derseniz; çünkü malı satarsınız, paranızı alırsınız ve ondan sonra içinden karınızı aldıktan sonra malı tedarikçiden satın alırsınız.


Buraya kadar olan kısım işin sadece teorik kısmıydı.

Gelelim şimdi işin püf noktalarına;

Şimdi siz diyeceksiniz güzel kardeşim iyi aldın sattın güzel söylüyosunda biz bu toptancıları nerden bulacağız?
Hadi bulduk, bu kadar ucuz satan toptancıyı nerden bulacağız?

Acele etmeyin hepsinin cevabı var :)

Önce şunu belirteyim biz ürünlerimizi nerden nereye satacağız?

Toptancılarımız genelde yurtdışı kaynaklı olacak.
dünyanın en büyük e-pazarı olan ebayda ürünlerimizi listeleyeceğiz.
hangi topyancıya kayıt olduk? çinli topcılarmı, amerikalı toptancılarmı, avrupalı toptancılarmı?
diyelimki çin malı elektronikler satacağız.
ürün çıkış yerimiz olarak çinde bi şehir belirtiyoruz.
sattığımız ülkeleri toptancımızın özelliğine göre belirliyoruz.
Yani bazı optancılar sadece amerikaya satıyor bazıları tüm dünyaya gönderim yapabiliyor.
ve ürünü listeledik. şimdi ne olacak hollandalı bi müşteri geldi sizin çinli toptancıdan aldığınız telefonu aldı ve çinli toptancınız malı gönderdi ve böylece siz çinden hollandaya telefon sattınız :) işin vergi ve gümrük kısmı sadece alıcı ve tedarikçiyi ilgilendirir korkmayın :)

Gelelim Toptancı bulmaya:

Daha öncede bahsettiğim gibi dropship yöntemi dünyada çok yaygın bir iş biçimi, google da aratsanız milyonlarca sonuç çıkar ve sayısız toptancı tabiki.
Fakat her toptancı ya güven olmaz kimi ürünü göndermez kimi paranızın üstüne yatar kimi takıldığınız yerlerde cevap vermez.

İşte bu durumda devreye toptancı rehberleri giriyor..

Ne işe yarar bu toptancı rehberleri?

Bu rehberler dünya üzerinde ki güvenilir toptancıları bünyesinde toplar. Firma araştırmalarını yapar. siz çok cüzi bir ücret karşılığında bu rehberlere girersiniz.
Diyelim ki oyuncak satacaksınız, rehberde oyuncak diye arattığınızda yüzlerce farklı ülkeden oyuncak toptancılarının telefon, website (ki hepsi online satış yapar sizede lazım olan bu.. hepsiburada.com dan alır gibi işlem yapacaksınız) ve adreslerini size sunar. Rehberlere özel indirimli fiyatlar vardır bu imkanlardan yararlanırsınız. Rehberler size teknik bilgide sunar.
Hangi ülkeye ne satarsınız? Yılın bu mevsiminde ne satmalısınız? Pazarlama taktikleri ve daha bir sürü şey. Muhakkak bir rehbere dahil olmalısınız aşağıda bilmeniz gereken en önemli rehberleri size aktaracağım.
Rehberlerin önemli özelliklerinden biride(her rehberde bu özellik yok) tek tuşla seçtiğiniz ürün resimleri ile özellikleri ile ebayda listelenir direk entegre çalışır sizede zahmet vermez.

;

Rehberlere geçmeden önce size işin yasal boyutunuda aktarayım:

Dünyada yaygın olan bu sistem için korunaklı yasalar bulunmaktadır.
Dünyadaki gelişmeleri hep geriden takip eden güzel ülkemizde de geçen yıl e-ticaret yasalaştı.
Ürünleri yurt içinde satarsanız gittigidiyor vs, site sizin adınıza devlete vergi verdiği için size bi yükümlülük düşmüyor. Fakat biz yurtdışında satış yapacağımız için bir süre sonra hesabımıza yoğun para akışı başlayacak.
Akabinde bankanız size bir bildiri gönderecek, hesabınızda yoğun para akışı var şayet ticaret yapıyorsanız şirket kurunuz diye bir uyarı gelecek. Sizde basit bir şahış firması kurarak bu olayı çözeceksiniz devletimizede kazancınızdan gelir verginizi vereceksiniz.
Yurt dışında tavsiye ettiğim rehberlere kayıt olduğunuzda zaten güvenli oldukları için bir sorun yaşamazsınız diyelimki yaşadınız. Ödeme yöntemi olarak paypal ı kullanacaksınız. Bilmeyenler google da basit bir arama ile bilgi sahibi olabilirler paypal dünyanın en güvenli ödeme sistemidir. Ödediğiniz ürünler gelmedi yada sahtesi geldi paypal anında paranızı iade eder ve paypal avukatları dolandırıcının yakasına yapışırlar :)

yazının bu kısmında parmaklarım ağrıdı :)
Biraz dinlendim simdi sıra geldi rehberleri tanıtmaya

önce ebay.coma kayıt olun gittigidiyorun aynısı
ebaya kayıt için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz
www.ebay.com

paypala kayıt olun
www.paypal.com


Salehoo
Salehoo internet üzerinde en çok satan drop shipping rehberidir. Bu işe hem yeni başlayanlara hem de uzmanlara yönelik bir drop shipping rehberi olan Salehoo, bünyesinde barındırdığı binlerce toptancı sayesinde kullanıcılarına yüz binlerce çeşit ürün sunmaktadır.

Bünyesinde barındırdığı binlerce toptancı ile özel anlaşmalar yaptığı için Salehoo kullanıcıları ürünlere en ucuz şekilde ulaşabilmektedir. Bundan dolayı, drop shipping rehberi olarak Salehoo’yu kullananlar eBay üzerindeki satışlarından maksimum kazanç sağlamaktadırlar.

Bunlara ek olarak; uzman müşteri destek servisi, online eğitim hizmetleri ve düşük satış fiyatı ile Salehoo kesinlikle kendi liginin şampiyonu durumundadır.


Dropship Business
Dropship Business kullanıcılarına içi satılmaya hazır 350.000 ürünle dolu online bir mağaza kuran tek drop shipping rehberidir. Kurulan bu online mağaza tamamen profesyonel çalışan, toptancılarla otomatik entegrasyon özelliği olan ve satışlarda kredi kartı kabul eden bir mağazadır. Mağazanın kontrolü tamamen sahibinin elindedir.

Mağazanın en önemli özelliklerinden biri ise, sahibinin Dropship Business haricindeki başka toptancıların ürünlerini veya kendi ürettiği ürünleri de hiçbir ekstra gelir ödemeden mağaza üzerinden bütün dünyaya satabilmesidir.


Wholesale Pages
Wholesale Pages merkezi İngiltere’de bulunan son derece kapsamlı bir drop shipping rehberidir. Özellikle eBay UK üzerinden satış yapmak isteyenler bu rehberi kullanmaktadır.

Wholesale Pages’i diğer drop shipping rehberlerinden ayıran önemli özelliği şüphesiz çok ucuz olmasıdır. Ayrıca bu rehber kullanıcılarına İster aylık, ister peşin ödeme imkanı sunmaktadır.

Bu yazi  http://dropshipturkiye.blogspot.be  adresinden alintidir. 
;
Blogger tarafından desteklenmektedir.